Hondentraining Het Goede Spoor

Onderdelen jachttraining

Gedrag en opvoeding

Binnen onze trainingen worden Gedrag en opvoeding als basiselementen aangeboden. De oefeningen zit, af, wacht, wandelen zonder trekken en dergelijke worden hierin meegenomen. Het is belangrijk voor een hondenbezitter een sociale, geestelijk stabiele en gehoorzame hond te hebben. De instructeurs zullen u tips geven hoe hiermee om te gaan.

Socialiseren; “ Sociale Huishond”

Het is belangrijk dat u een hond heeft die zich sociaal op kan stellen tegenover de andere roedeldieren. Als trainers letten wij op wanneer het uit de hand kan lopen. We leren de mensen kijken naar alle honden en hun hondentaal. Enkele onderdelen die in elke training aanbod komen: omgang hond-hond, omgang hond-mens, blijven met afleiding, voedsel weigeren, lopen aan de lijn, geluidsproef, visuele prikkel, komen indien geroepen.

Apporteren en waterwerk

Spelen met de baas is een belangrijk onderdeel in de opvoeding van de jachthond. Een logisch vervolg op het spelen is apporteren. Apporteren is het spel met de baas met een apport voorwerp. Deze wordt door de jachthond opgehaald en aan de baas afgegeven. Wij nemen “Apport te land en Apport te water” mee in onze trainingen. Apporteren is een oerinstinct van de jachthond. We hanteren voor dit onderdeel de reglementen van de KNJV en ORWEJA.

Sleepspoor

Ook dit is een belangrijk element uit onze trainingen. We trainen met de honden met een “Will to please”, honden die graag wat voor de baas mogen doen. Wat is nou leuker om je neus te gebruiken voor iets waarvoor je als hond ook nog beloond wordt. We laten de honden hun dummy of andere voorwerpen opsporen. We hanteren voor het sleepspoor de reglementen van de KNJV.