Hondentraining Het Goede Spoor

Voetspoortjes


Voetspoortje December 2014

Vijf jarig bestaan, 6-12 training in Lochem

De training van 6-12 vindt, in het kader van het vijfjarig bestaan, plaats op de Waltakke in Lochem. De Waltakke biedt ons de mogelijkheid om na de training gezamenlijk met zijn allen gezellig af te sluiten met een lunch. Daarnaast is het terrein uitermate geschikt voor de onderdelen die wij geven. We zullen hiervoor een leuk programma maken. Achter de schermen zijn we daar al mee bezig! We zullen deze dag trainen van 9.15-11.30. Graag allen 9.00 uur aanwezig, dan staat de koffie klaar!

Het adres van de Waltakke is Bolksbeekweg 7, 7241PH, Lochem. Die ochtend worden er door een fotograaf foto’s gemaakt door een fotograaf, Hilda Palm. Tevens zal ze van alle groepen groepsfoto’s maken. Indien je niet wil dat dit openbaar wordt of door privacy regels dat jezelf niet op de foto wil geef dit dan die ochtend aan haar door. Zij zal ook om 9.00 uur aanwezig zijn!

Website

Neem geregeld eens een kijkje, alle belangrijke informatie is erop terug te vinden. Jullie krijgen niet meer de data van de trainingen per mail! Dus kijk geregeld op de website. Je kunt daar op de kalender kijken op weekoverzicht of per maand. www.hetgoedespoor.nl

Wijziging e-mailadres

Per 1-01-’15 zal het info@hetgoedespoor.nl mailadres wijzigen in hondentraining@hetgoedespoor.nlWe krijgen teveel spam mail binnen op het info mail. Vanaf die datum zullen de e-mails van dit nieuwe adres worden verstuurd, maar ook vragen mogen vanaf die datum naar het nieuwe e-mailadres worden verstuurd.

Winteroverbrugging

De voorjagers die zich hebben opgegeven zijn: Harry de Voogd, Martin Boom, Patricia Mosselaar, Martin van der Veen, Jannie Hekkert, Willy Wentink, Irena Venema. Er zijn nog maar een paar plekken vrij. Wil je dus verder trainen in januari dan graag snel opgeven! Niet alle instructeurs zullen er zijn, Gerrit en Simone zijn er. Vandaar dat de groepen kleiner zijn en er een beperkte opgave is.

Zweetwerktraining

Per september zijn we gestart met een nieuwe cursus zweetwerktraining. We kunnen nu al concluderen dat het een succes is. Met twee groepen voorjagers zaten we al snel vol en de nieuwe aanmeldingen voor 2015 komen alweer binnen. Voor informatie hierover zie onze website! www.hetgoedespoor.nl. Nieuwe cursus zal in september 2015 starten!

Instructeurs

Mirella

Sinds een aantal jaren help ik de club met veel enthousiasme op verschillende fronten. Naast het helpen bij de trainingen van vooral de C- en D-groep, zorg ik ook voor de website. En help ik Simone ook bij haar zweetwerktrainingen. Leuk om te doen. Wat de trainingen voor mij vooral leuk maken is het zien van alle verschillende honden en voorjagers. Wat leer je daar ontzettend veel van. De komende tijd zullen jullie merken dat mijn buik wat dikker wordt. Eind mei verwachten mijn man Thomas en ik namelijk ons eerste kindje.

Simone

Teun, Frits, Hans, Ina en ik zijn destijds gestopt met het lesgeven bij een andere vereniging. Gerrit en Mirella kwamen er in de loop der tijd bij. Helaas moesten Teun en Ina door bepaalde redenen ermee stoppen, we gingen verder met vijf instructeurs en Mirella als assistent. Dat wat we nu doen op Bussloo heeft ons veel gebracht. Het buiten bezig zijn met honden en voorjagers is een hobby van ons. Op alle tijdstippen dat ik vrij heb ben ik o.a. achter mijn laptop te vinden om alles aan te sturen en de mailtjes te beantwoorden voor de club. Een beste dagtaak, bijna mijn tweede job. Maar doe het graag. Naast het speuren, gedrag en gehoorzaamheid en de sociale huishond oefeningen vind ik het consequent en beheerst bezig zijn met de honden erg belangrijk. Daarmee zie je dat de niveaus van jullie als harde werkers met jullie jachthonden omhoog gaat en daar doen we het voor. De uitbreiding voor het zweetwerk heeft me ook veel gebracht. Meerdere opleidingen mogen volgen vanuit de club en nu bezig met twee groepen, geweldig om te doen en deze passie door te geven aan andere voorjagers!

Hans Liesting

Ik probeer jou en je hond de grondbeginselen van de jachttraining bij te brengen ondermeer het apporteren en vooruitsturen. Samen met jou kan ik er van genieten als je hond met een dummy weer uit het bos komt of keurig een sleepspoor heeft uitgelopen en daar dan ook als beloning een dummy meeneemt. Het kost me wel minimaal mijn zaterdagmorgen, maar als ik merk dat deelnemers thuis oefenen en ik dus vooruitgang zie, dan ga ook ik na de training weer vrolijk naar huis.

Gerrit

Mijn naam is Gerrit Bosman en één van de instructeurs bij "Het GoedeSpoor".Jaren '80 begonnen met jachttraining van onze eerste Golden bij de rasvereniging van de "Golden Retriever Club Nederland". Ik heb in die tijd wel meegedaan met de "jachtproeven" maar helaas geen diploma met de hond behaald. Het trainen bij deze club was echt wel anders te noemen als het geen wat we nu doen bij "Het Goede Spoor'. Er werd in die tijd veel druk op de hond gezet en vaak werd er doorgegaan tot de hond het eindelijk eens goed deed. Nu bij "Het Goede Spoor" is dit gelukkig heel anders. Ik weet dat tijden veranderen en de trainingen dus ook. Bij "Het Goede Spoor" trainen we op een positieve manier en mits de hondenbezitter gemotiveerd en natuurlijk ook consequent is, geloof ik dat er voor de eigenaar een prima basis word gelegd voor zijn of haar hond. Ik zelf als instructeur vind het erg leuk om elke keer weer bij de training weer te zien dat er een duidelijke vooruitgang is waar te nemen en vaak moet ik een beetje gniffelen als ik zie dat de hondenbezitter erg verbaast is als zijn/haar hond iets laat zien waar ik bij het "baasje" bijna hoor denken........ "is dat mijn hond"? M.a.w. ik geniet nog steeds, ook na al die jaren dat ik al met mijn hondjes bezig ben.

Judith

Sinds een paar jaar geef ik nu les bij HGS. Hiervoor heb ik jaren les gegeven in Arnhem, bij de kynologen club in o.a. gedrag& gehoorzaamheid en behendigheid. Toen ik naar Deventer kwam ben ik daarmee gestopt. Dat ging goed tot ik een keer bij HGS ging kijken... Het begon weer te kriebelen en laat ze nu net een instructeur nodig hebben....Wat me aanspreekt bij deze groep is de ontspannen sfeer, de mooie trainingsomgeving en de kleine groepen. Het is altijd weer leuk om aan het eind van een cursus te zien hoe ver iedereen vooruit is gegaan.Omdat ik weinig jachtachtergrond heb geef ik voornamelijk gedrag en gehoorzaamheidslessen met af en toe een uitstapje naar behendigheid. Deze afwisseling is leuk en houdt de lessen interessant...

Zelf heb ik een bejaarde Engelse Springer Spaniël, die zelf denkt dat ze nog een pup is, en een hulphond in opleiding. Ik word dus overal gevolgd door een pup met een jasje met een grote L (leshond).

De belangrijkste doelstelling bij het lesgeven is voor mij dat baas en hond een goede band krijgen, dat de hond zich sociaal gedraagt, en dat ze samen veel plezier hebben. Op die manier is onze hond het beste maatje voor het hele gezin!

Frits

Er werd gevraagd een stukje te schrijven voor ons “voetspoortje” omdat wij vijfjaar bestaan.

Start

Op 2 december 2010 gingen wij van start met diverse honden.Samen met Simone, Hans, Teun en Ina door de grootte belangstelling en doordat wij het doel hadden gesteld niet meer dan acht honden in een groep te plaatsen werd Gerrit aangetrokken ook omdat hij een jachthonden opleiding heeft genoten. In loop der jaren zijn wij steeds meer naar het jacht gebeuren gegaan, maar omdat er toch nog vraag was van voorjagers om de gehoorzaamheid en behendigheid erbij te hebben (niet geheel onbelangrijk), hebben wij Judith weten te strikken. Zij geeft het met een bepaalde flair dat het een hele goede keuze is geweest om haar bij ons in te lijven. Ook moest er afscheid worden genomen van Teun (65 en dus met pensioen) en van Ina (rug en gezondheids klachten) dat zijn grote verliezen, waarmee wij helaas te maken hebben gehad. Jammer maar het leven gaat door, zo ook wij.

Uitbreiding

Ook wij willen wel eens wat anders les geven zeker omdat wij telkens ons door ontwikkelen en op alle gebied van de jacht. Mede daardoor heeft Simone het zweetwerk tot ontwikkeling gebracht wat nu op de zondag één keer per drie weken word gegeven. Een groot succes, mede door het feit dat Mirella daarbij goed assisteert. Dit kwam trouwens aan het licht bij assisteren van de groepen C en D, waarbij Mirella zachtjes klaar werd gestoomd voor grootte werk.

Tot Slot

Jullie ervaren onze inzet en betrokkenheid zelf aan den lijve en spreek dan ook vanzelf, dat jullie dit vele jaren zullen ervaren.Veel leuke trainingen nog toegewenst, hoe moeilijk ook soms is.

 

Rest ons jullie alvast een fijne training te wensen tijdens ons vijf jarig bestaan en een goed uiteinde en gezond 2015 toe te wensen! Houd de website in de gaten! Voorjaarscursus 2015 start weer op 7-02-’15 a.s. Opgeven kan nog tot 28-12-’14.


Frits, Judith, Gerrit, Mirella, Hans en Simone

Hondentraining Het Goede Spoor


Dat gaan we vieren...

Zaterdag 6-12 a.s. van 9.00-12.30 uur.

Locatie Waltakke

Bosbeekweg 7

7241 PH Lochem

*Belangrijk indien je niet kunt komen dan graag even op tijd afmelden, daar

wij voor iedere voorjager wel moeten betalen!