Hondentraining Het Goede Spoor

Voetspoortjes


Voetspoortje september 2015

De najaarscursus is inmiddels van start gegaan. Betekent weer even achter de computer kruipen om een nieuwsbrief op te stellen. Ben momenteel zelf druk met het opleiden van mijn zweethond Nick (BGS 8 mnd.) en kom net terug van een mooi weekend jacht en zweetwerk in Duitsland. Voor ons als club waren dit voorjaar en zomer een mooi seizoen, niet al te warm voor de honden om te werken. De opkomst van de deelnemers was weer mooi, we hebben kunnen concluderen dat men tevreden is met wat we geven aan trainingen. Inmiddels hebben de eindbeoordelingen van de voorjaarscursus plaatsgevonden en is er twee keer een zomeroverbrugging gepland geweest. We hebben getraind op mooie gebieden die we koesteren!  Ook hebben we een succesvolle zomeroverbrugging en puppyinstroom gedraaid. Er is onlangs een testdag geweest voor de nieuwe voorjagers die bij ons willen aansluiten. Welkom bij Het Goede Spoor! Voor alle voorjagers geldt, we zouden het op prijs stellen indien jullie in gepaste (jacht) outdoor kleding op de training komen, deze zijn in groene en bruine tinten. Dit is binnen de jacht- en zweetwerktrainingen gebruikelijk.

Read more

Voetspoortje Maart 2015

De voorjaarscursus is begin februari van start gegaan en inmiddels zijn we al weer bijna op de helft van de cursus. We mochten deze cursus wederom nieuwe deelnemers verwelkomen binnen de club. Hun tussentijdse reacties op hoe wij de lessen invullen waren zeer positief. Leuk om te horen en daar doen we het voor! Voor gemotiveerde deelnemers halen we alles uit de kast. Een hond die nog niet kan apporteren proberen we enthousiast te krijgen om toch het apporteren aan te leren. Een hond die verkeerde signalen geeft aan de baas proberen we om te draaien naar het positieve. Dat valt voor de geleider niet altijd mee en wij als instructeurs weten dit maar al te goed. Ook wij maken van alles mee met onze eigen honden. Je eigen lichaamstaal is daarbij erg belangrijk.

Read more

Voetspoortje December 2014

Deze nieuwsbrief is een speciale uitgave. We bestaan namelijk als trainingsgroep op 2-12-2014 vijf jaar. In die vijf jaar is er veel gebeurd. Ooit zijn we begonnen met één groep. Daar is in de loop van de jaren wat bijgekomen. En nu draaien we toch steeds met vijf groepen met vijf instructeurs en een assistente. En dat we gemotiveerde voorjagers hebben dat blijkt. Men is enthousiast en sommige voorjagers zijn trouwe klanten van ons. Wij danken jullie hartelijk hiervoor! Voor ons is het nog steeds een hobby om onze passie met jullie allen te delen. Via deze weg willen we ook alle instructeurs even in het zonnetje zetten. Wij staan er met z’n allen voor om het elke week toch maar even te doen, de trainingen! We willen ons 5-jarig bestaan niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op 6-12 zullen we het gaan vieren, op een andere locatie namelijk de Waltakke in Lochem.

Read more