Hondentraining Het Goede Spoor

Algemene voorwaarden Hondentraining Het Goede Spoor

 1. Alle jacht en retriever honden ongeacht welke leeftijd zijn in overleg welkom. Kruisingen van bovenstaande rassen worden in overleg met de instructeurs geplaatst!
 2. Uw hond moet zijn geënt, graag 1ste les van elke cursus entboekje meenemen.
 3. We laten geen honden toe die agressief zijn of honden die lijden aan een besmettelijke ziekte of aandoening (Diarree of kennelhoest)
 4. Het trainen geschied op eigen risico, Hondentraining“Het goede Spoor” stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele schade/ ongevallen!
 5. Het cursusgeld dient te worden betaald. Betaling geschiedt contant bij Frits Waanders (instructeur) op de eerste les, tenzij anders aangegeven.
 6. Indien een cursus door wat voor redenen ook wordt opgezegd, vindt geen restitutie plaats.
 7. Van de cursisten die inschrijven wordt verwacht dat zij ook thuis trainen met hun hond. Een paar minuutjes per dag is voldoende. Motivatie is belangrijk!
 8. Voor de onderdelen Sociale Huishond en Apporteersport hanteren wij de reglementen van de FHN. Zie www.fhn.nl Voor de jachtonderdelen de KNJV reglementen. Zie www.knjv.nl
 9. Als er een hond tijdens de training zijn behoefte doet dient men dit direct op te ruimen.
 10. Indien men niet aanwezig kan zijn op de training wordt een afmelding op prijs gesteld! (dit kan via de mail hondentraininghetgoedespoor@gmail.com ) De eerst volgende les is het dan de verantwoording van de deelnemer zelf om te vragen welke onderdelen hij/zij gemist heeft.
 11. Blijkt dat men niet kan deelnemen aan de beoordelingen dan is het erg jammer maar vind er geen doorstroming naar de volgende groep plaats, alleen bij calamiteiten bij bijvoorbeeld een overlijden van een gezins/familielid kan er door ons besloten worden deze beoordeling alsnog te doen op de eerste data van de volgende cursus.
 12. Tijdens de trainingen worden hondvriendelijke materialen gebruikt (halsband en leren riem of jachtlijntje met stop, geen slipketting!). Makkelijke kleding en schoeisel wordt aangeraden, geen lange jassen klompen of bijv. Slippers! Denk ook laarzen in bijvoorbeeld de tekentijd. Wij stellen het op prijs indien de voorjagers in jachtkleding (legergroen/ bruin) op training komen.
 13. Dat is binnen de jachttraining gebruikelijk.
 14. Vanaf de A- groep mag er per deelnemende hond met één persoon getraind worden, dit is om een betere baas- hond verhouding te krijgen. Voor de hond is het verwarrend indien er twee personen om en om met de hond trainen! Thuis kunnen de instructies doorgegeven worden aan de gezinsleden!
 15. Gebruik van mobiele telefoons is tijdens de trainingen niet toegestaan! Uitzonderingen in overleg met de instructeurs.
 16. Roken tijdens de training is verboden!
 17. Geweld/dierenmishandeling op de hond is verboden tijdens onze trainingen! Wij hanteren een “Time out” indien dit zich voor doet! Wij trainen op de positieve manier! Andere materialen/hulpmiddelen worden in overleg met de instructeurs gehanteerd!
 18. Loopse teven dienen thuis te worden gelaten tijdens de loopsheid, zelf komen kijken is prima! (dit omdat het afleidt voor de andere honden).
 19. Gemiste lessen kunnen niet worden ingehaald! Alleen als blijkt dat de door ons aangegeven les door weersomstandigheden of door andere geldige reden waarbij wij als instructeurs aangeven dat het verschoven wordt!
 20. Tijdens of na de beoordelingen er geen discussies aangegaan worden met de instructeurs na een negatieve beoordeling! Na de uitleg van de instructeur is het klaar! Zie dit als een kritische moment waaraan je kan werken met je hond.
 21. Soms worden er foto’s gemaakt van jou en je hond, foto’s die gemaakt worden gebruiken we voor de website, nieuwsbrieven en Facebook. Indien je dit om privacyredenen niet wilt geef dit dan bij aanmelding aan ons door. Ook als anderen foto’s maken ben je vrij om dit aan te geven!
 22. Indien er niet thuis getraind wordt en wij er geen progressie in zien, kan het zo zijn dat we deelnemers verwijzen naar een andere Hondenschool of vereniging.